Το νέο μας παιχνίδι!!!
5 Ιουνίου 2013
BenQ W7000
29 Αυγούστου 2013

Πάει καιρός που κυκλοφόρησε το πρώτο “κτήνος” βιντεοπροβολέας στην αγορά, άλλα εμείς δεν είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε από κοντά και να τον αξιολογήσουμε.

Ο καιρός πέρασε και ως διά μαγείας έπεσε στα χέρια μας ένα από τα αρκετά πλέον μοντέλα “κτήνη”, με πρόβλημα, και αρχίσαμε να ασχολούμαστε μαζί του…

Μιλάμε για το θηριώδες μοντέλο της Samsung SP-H03 , με την αβυσσαλέα φωτεινότητα των 30 ansi… γνωστό και ως Pico projector!!

Χαρακτηριστικά

Ανάλυση  854 x 480 pixels (WVGA)

DLP  DMD 0.30″ WVGA

Φωτεινότητα 30 ansi

Λάμπα LED (30,000 Hours)

Μπαταρία λιθίου

Ηχείο 1W

Εντυπωσιακά; Αυτό σκεφτήκαμε και εμείς…

Ας ξεκινήσουμε… με το πόσο πόσο μικρός είναι ο προβολέας… απίστευτα μικρός..

Τα χειριστήρια είναι στο επάνω μέρος και μάλιστα αφής!

Κάπου εδώ να πούμε ότι ο προβολέας ήρθε στα χέρια μας χωρίς να δουλεύει…

Αφού αποκαταστήσαμε τη βλάβη στην πλακέτα του και καταφέραμε να τον λειτουργήσουμε για πρώτη φορά… με λύπη διαπιστώσαμε ότι υπήρχε και άλλο πρόβλημα που αφορούσε το DMD chip του. Οι γνωστές άσπρες κουκίδες που υποδηλώνουν κολλημένα καθρεφτάκια στο chip. Φοβερά δύσκολο να βρεθεί chip διότι δεν υπάρχει στην αγορά, ας είναι καλά φίλος συνάδελφος στην άλλη μεριά του Ατλαντικού που μας εξυπηρέτησε και το chip είναι στον δρόμο… (το “μέσον” είναι Ελληνική πατέντα… είπαμε… 🙂 )

Μόλις ο προβολέας επισκευαστεί πλήρως, θα ακολουθήσει πλήρες review, μιας και η ομάδα του projectorjunkies θα μαζευτεί στο στρατηγείο και θα τον ξεψαχνίσει στην κυριολεξία με πλήρες set μετρήσεων από τα πανάκριβα όργανά μας!

Προς το παρόν όμως, ας πάρουμε μια γεύση από το θηριώδες οπτικό του…

Αυτό είναι…

 

Τεράστιο; Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στο εσωτερικό του οπτικού υπήρχαν τρία LED που το καθένα έχει αναλάβει τον ρόλο να εκπέμπει ένα από τα τρία βασικά χρώματα (μπλε, κόκκινο και πράσινο). Απίστευτη κατασκευή σε τόσο μικρό χώρο!

 

Η μεγάλη μας έκπληξη βέβαια ήρθε όταν “πιάσαμε” για πρώτη φορά το DMD στα χέρια μας… το pico DMD gen2 της Texas πραγματικά δεν υπάρχει…

 

Εντυπωσιακό πραγματικά… εδώ είναι που λέμε… “το μέγεθος μετράει”

Φυσικά η περιέργεια για το πώς παίζει αυτό το μικροσκοπικό τεχνολογικό γκάτζετ ήταν μεγάλη… και παρόλη την “ζημιά” που είχε το DMD μπήκαμε στον πειρασμό να τον δοκιμάσουμε.

Για πηγή χρησιμοποιήσαμε έναν δορυφορικό δέκτη και οδηγήσαμε το σήμα pal μέσω video στον προβολέα.

Εντάξει… πολύ εντυπωσιακό… παιχνίδι που πραγματικά μας εξέπληξε ευχάριστα.

 

Οι ίντσες που ανοίξαμε ήταν κάπου στις 50′, άλλα ο προβολέας μπορεί να ανοίξει μέχρι και 80-90 πριν τερματίσει το ρυθμιστικό του focus του φακού του.

Ειλικρινά πρέπει να είναι τα πιο φωτεινά 30 ansi που έχουμε δει ποτέ. Η προβολή ταινίας, φωτογραφίας ή video στις 50 ίντσες που τον δοκιμάσαμε γίνεται απροβλημάτιστα με επάρκεια φωτός άλλα και περιέργως… καλή εικόνα!

Αν και είναι εμφανή τα άσπρα σημαδάκια των προβληματικών pixel του chip… δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι βλέπουμε τόσες πολλές ίντσες από μια συσκευή που χωράει άνετα στην παλάμη μας… και που παίζει με μπαταρία!

Δεν αντέξαμε… σαν παιδιά γυρίζαμε τον προβολέα προς πάσα κατεύθυνση και παίρναμε εικόνα παντού.

 

Εδώ στο ταβάνι σε περίπου 70-80 ίντσες…

 

Είναι πολύ εθιστικό το ότι μπορείς να πάρεις μαζί σου στις διακοπές, επεισόδια της αγαπημένης σου σειράς, μέσα στο κινητό σου και με αυτό το “σπιρτόκουτο” να κάνεις προβολή… στο κάμπινγκ… στις 80 ίντσες… (καταλαβαίνετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε θραύση και στο ασθενές φύλο… και φυσικά θα είναι στο χέρι σας κάθε περαιτέρω εξέλιξη. Π.χ “στο σπίτι έχω μεγαλύτερο… τι θα έλεγες να έρθεις να τον δεις?” κ.τ.λ  🙂 )

Α… και κάτι τελευταίο…. το ενσωματωμένο του ηχείο δουλεύει περίφημα!!

Τι να πούμε… εμείς εθιστήκαμε.

Επιτέλους βρήκαμε προβολέα για τον μοναδικό χώρο που δεν έχουμε!! Και για όσους κατάλαβαν… τέρμα τα περιοδικά και οι εφημερίδες!!!

Είπαμε είμαστε άρρωστοι βιντεοπροβολάκηδες… τι να κάνουμε!  🙂

Συμβουλή: Σε αυτό το δωμάτιο μην αρχίστε να βλέπετε π.χ., LOST! Θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τα άλλα μέλη της οικογένειας!

 

Πέρα της πλάκας, θα ρωτήσει κάποιος: Που θα μου ήταν χρήσιμος ένας προβολέας τσέπης;

Το projectorjunkies έχει να καταθέσει κάποιες  προτασούλες που… δικαιολογούν απόλυτα την απόκτηση ενός Pico projector… όπως…

 

Το να μένεις πλέον στο ασανσέρ αποκτά νέο νόημα! Ακόμη και στα μικρά που χωράνε 2-3 άτομα… τις 30-40 ιντσούλες τις έχεις για πλάκα!

Περιμένεις μαζί με άλλους στο σαλόνι οδοντιάτρου… πετάς στις 60 ίντσες τελευταίο επεισόδιο game of thrones (ένατο)… και… κλαίτε όλοι μαζί..

Είσαι στην ουρά… στο ΙΚΑ βρε αδερφέ… βρίσκεις τοίχο λαδί, σκατουλί, μπέζ (μην ρωτάς γιατί… εκεί παίζει καλύτερα ένας προβολέας… ξέρουμε εμείς)..ανοίγεις 70-80 ίντσες και πετάς βιντεάκια που βρίσκεις μέσο κινητού στο youtube (στο ελεύθερο ασύρματο internet του ΙΚΑ… εντάξει… εδώ το παρατραβήξαμε…  🙂 ) κατά προτίμηση προεκλογικά του Σαμαρά να μιλά για ανάπτυξη… κατευθείαν γίνεσαι δημοφιλής… και κάνεις δουλειά σου σε dt χρόνο!

Επιτέλους η γιαγιά βλέπει καθαρά τις φωτογραφίες του εγγονού στις 80 ίντσες… πράγμα που δεν θα το πετύχαινες ούτε με plasma 42′ (και που να την κουβαλά τέρας 20-30 κιλών στο χωριό κιόλας…)

 

Μπορούμε να φανταστούμε πολλούς ακόμη… άλλα αυτοί δεν είναι ήδη αρκετοί; Δεν σε πείσαμε ακόμη; Ε τότε είσαι δύσπιστος… 🙂

 

Αυτά για σήμερα…

Και φυσικά… καλές προβολές φίλοι μου!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *