Νέος Optoma GT5500
5 Δεκεμβρίου 2016
Νέος Laser Optoma ZU510T-W
16 Δεκεμβρίου 2016

Υπάρχει μια κατηγορία projectors που ίσως πολλοί να μην την γνωρίζουν. Είναι η κατηγορία μικρών LED projectors που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των μικροσκοπικών pico και των κανονικών σε διαστάσεις και φωτεινότητα μοντέλων. Αυτά τα μικρά μοντέλα έχουν αρχίσει και βελτιώνονται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια και πλέον διεκδικούν με αξιώσεις μερίδιο από την παγκόσμια αγορά.

Τι προσφέρουν? Προσφέρουν μικρό μέγεθος και βάρος άρα απόλυτη φορητότητα, μικρή κατανάλωση (<100W), μεγάλη διάρκεια ζωής των LED (20-30.000 ώρες) και πλέον και αρκετή φωτεινότητα ώστε να μπορεί ο ιδιοκτήτης τους να προβάλει μέχρι και 100 ίντσες κάδρο!

O νέος μικρός LED projector PLED-W800 της Viewsonic έφτασε στα χέρια μου πριν από μερικές μέρες και θα σας κάνω μια σύντομη παρουσίαση στις επόμενες γραμμές ώστε να πάρετε μια γεύση του τι μπορεί να προσφέρει ένα τέτοιο μοντέλο στον υποψήφιο ιδιοκτήτη του.

 

 

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά που είναι τα χαρακτηριστικά του μικρού PLED-W800

 

 

O μικρός Viewsonic παρέχει ανάλυση 1280Χ800 (κάδρο 16/10) και ονομαστική φωτεινότητα 800 lumen σε ένα πακέτο 17 Χ 13 Χ 5 εκατοστών και βάρους 830 γραμμαρίων. Διαθέτει κάθε πιθανή σύνδεση που μπορεί κάποιος να χρειαστεί από HDMI είσοδο μέχρι SD card slot και USB για απευθείας προβολή υλικού υψηλής ευκρίνειας από την memory card ή το usb stick μας.

Καθόλου άσχημα specs για έναν προβολέα τσέπης..

 

 

 

 

Η τεχνολογία του PLED-W800 είναι η γνωστή μας DLP και αντί για την κλασική λάμπα υψηλής πίεσης διαθέτει LED με διάρκεια ζωής 30.000 ώρες. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό αν τον χρησιμοποιείτε 3 ώρες καθημερινά 365 μέρες τον χρόνο, θα σας συντροφεύει για τα επόμενα…27 περίπου χρόνια 🙂

 

 

 

 

Φυσικά και αυτός διαθέτει την τεχνολογία Super Color της Viewsonic που υπόσχεται χρώματα με σωστούς κορεσμούς και υψηλές φωτεινότητες. Επίσης διαθέτει ενσωματωμένα δυο ηχεία ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη φορητή λύση στις παρουσιάσεις σας ή κατά την προβολή ταινίας.

 

 

 

 

 

Ο PLED-W800 έρχεται σε μία μικρή συσκευασία που περιλαμβάνει τον προβολέα, το τροφοδοτικό του (ένα κλασικό τροφοδοτικό που βλέπουμε συνήθως στα laptop), το τηλεκοντρόλ του, ένα καλώδιο HDMI και μία πολύ όμορφη τσάντα μεταφοράς της Viewsonic.

 

Το μέγεθος του πραγματικά πολύ μικρό

 

 

Στο πίσω μέρος βρίσκονται όλοι οι είσοδοι που σας περιέγραψα πιο πάνω…

 

 

Το τηλεκοντρόλ του είναι μικρό σε μέγεθος άλλα βάζοντας το πάνω στον μικροσκοπικό προβολέα αποκτά την δυναμική ενός μεγαλύτερου…

 

 

 

 

 

 

Η δοκιμή

Ανοίγοντας τον PLED-W800 έρχεται η πρώτη ευχάριστη έκπληξη. Φως, πολύ φως!Η εικόνα που βλέπεται είναι σημαδεύοντας το ταβάνι σε ένα δωμάτιο υπό το φως μέρας

 

Είναι αστείο άλλα με τον PLED-W800 σου έρχεται μια τάση να προβάλεις παντού, σε τοίχους, ταβάνια, έπιπλα, απλά τον κρατάς στο χέρι και τον στρέφεις όπου ανά πάσα στιγμή θελήσεις.

Ο μικρός Viewsonic δεν διαθέτει zoom παρά μονάχα focus. Μπορεί να βγάλει από 24 έως 100 ίντσες κάδρο αναλόγως την απόσταση που θα τον τοποθετήσεις. Πληροφοριακά για να πάρεις μια εικόνα 2 μέτρα σε πλάτος θα πρέπει να τον τοποθετήσεις γύρω στα 1,4 μέτρα από την οθόνη ή τον τοίχο (αναλόγως που προβάλεις).

 

Εγώ για να τον δοκιμάσω τον τοποθέτησα απέναντι από την 96 ίντσες οθόνη μου και άνοιξα ένα κάδρο περίπου 65 ίντσες. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό…

 

 

Σύνδεσα πάνω του το PS4 και κλείδωσε κατευθείαν στα 1080p. Από φωτεινότητα ο PLED-W800 παράγει 717 πραγματικά lumen που είναι ένα νούμερο εντυπωσιακό για προβολέα LED τόσο μικρού μεγέθους και που μας επιτρέπει να προβάλουμε ένα κάδρο 60 ιντσών ακόμη και μέρα ή ένα των 100 ιντσών με μια σχετική συσκότιση του χώρου. Αναλογιστείτε ότι με λιγότερα lumen υπάρχουν αρκετοί home cinema προβολείς που προβάλουν στις 120 ίντσες…

 

Φυσικά έβαλα και έπαιξα μερικά παιχνίδια που είχα στον σκληρό του PS4 ώστε να ζήσω την όλη εμπειρία…θαύμα…

 

 

 

Ο PLED-W800 έχει ένα λιτό μενού που διαθέτει όμως όλα τα βασικά ρυθμιστικά ώστε να πειραματιστούμε και να προσαρμόσουμε την εικόνα αναλόγως τις συνθήκες προβολής.

 

 

Δεν έβγαλα όργανα να μετρήσω τον PLED-W800 και περιορίστηκα στο να παίξω λιγάκι με το μάτι τα ρυθμιστικά του όπως θα έκανε πιθανότατα ο ιδιοκτήτης του. Έβαλα HD υλικό και πραγματικά το απόλαυσα συνειδητοποιώντας το τεχνολογικό θαύμα του να βλέπεις μια εξαιρετικά φωτεινή και συνάμα “σωστή” εικόνα μεγέθους 65 ιντσών από έναν προβολέα μεγέθους μισής σελίδας A4 και κατανάλωσης κάτω από 90 Watt.

 

Παρόλο τον επαγγελματικό προσανατολισμό του ο PLED-W800 αποδίδει εξαιρετικά στην θέαση HD υλικού με πρωτοστάτη την μεγάλη φωτεινότητα του και την σωστή συμπεριφορά του στις σημαντικές παραμέτρους της εικόνας όπως η καμπύλη gamma και οι αποχρώσεις RGB της κλίμακας του γκρι, γνήσιο τέκνο της DLP σχολής δηλαδή…

 

Ο φακός του κάνει πολύ καλή δουλειά σε θέμα ευκρίνειας, για να μην πω ταπεινώνει και αρκετά μεγαλύτερα του αδελφάκια άλλα το επίπεδο του μαύρου του δεν ξεπερνάει τον μέσο όρο της τεχνολογίας DLP παρόλο το τεράστιο 120.000:1 που ανακοινώνει μιας και τα LED του σχεδόν σβήνουν όταν προβάλουμε μαύρη καρτέλα (είδους κόλπου marketing και όχι πραγματικής απόδοσης contrast αντίστοιχο με αυτό μεγαλύτερων μοντέλων LED/Laser πολλών χιλιάδων ευρώ).

 

Για τα πρακτικά να σας πω ότι ο PLED-W800 ανοίγει πλήρως σε 3 δευτερόλεπτα και κλείνει κατευθείαν. Δηλαδή με το που πατήσουμε το off ο προβολέας είναι έτοιμος να μετακινηθεί κατευθείαν. Επίσης η θερμοκρασίες λειτουργίας του είναι πολύ μικρές και ο θόρυβος από τα μικροσκοπικά blower που διαθέτει ελάχιστος, αν όχι αμελητέος.

 

 

Η Viewsonic διαθέτει ένα αξεσουάρ για τον PLED-W800 που επιτρέπει κάθε είδους ασύρματη μετάδοση εικόνας καθώς και χειρισμό του laptop από το τηλεκοντρόλ του προβολέα.

Το ViewSync3 είναι μία ασύρματη συσκευή που συνδυάζεται με 2 usb dongles και πραγματοποιεί streaming HD υλικού από υπολογιστή στον προβολέα και όχι μόνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Συμπέρασμα

O μικρός Viewsonic θα εκπλήξει ευχάριστα όποιον βρεθεί στο διάβα του. Υπερφορητός με ελάχιστη κατανάλωση, μηδενικό κόστος συντήρησης άλλα με αρκετή φωτεινότητα να γεμίσει μέχρι και 100 ίντσες κάδρο. Το απόλυτο όπλο για κάποιον που θέλει να κουβαλάει μαζί του μια τεράστια τηλεόραση σε συσκευασία τσέπης χωρίς καμία υποχώρηση σε ποιότητα εικόνας. Θα καλύψει άνετα τον επαγγελματία που θα τον χρησιμοποιήσει για παρουσιάσεις και προβολή αρχείων από υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο άλλα θα μαγέψει και αυτόν που θα τον χρησιμοποιήσει ως μεγάλη υπερφορητή τηλεόραση παίζοντας παιχνίδια από το PS4 ή βλέποντας τις ταινίες του από κάποιο blu-ray player. Χριστούγεννα έρχονται…αν δεν έχετε στείλει ήδη γράμμα στον Αγιο Βασίλη με το δώρο που θα θέλατε ίσα που προλαβαίνετε! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

PLED-W800

Κατασκευαστής : Viewsonic

Διάθεση : LEC HELLAS S.A

τηλ. 210-2589040

Τιμή : 599 ευρώ

 

 

 

 

Καλές προβολές!

Νίκος Τσώλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *