Δώρο οθόνη UST Vividstorm…τώρα μάλιστα…
5 Οκτωβρίου 2021
Παρουσίαση του Fengmi R1 Nano UST projector
29 Μαΐου 2022
Show all

O προβολέας των 130 ευρώ | Blitzwolf BW-VP13

Πολλοί από εσάς μου στέλνετε διαρκώς μηνύματα για κάποια φθηνά κινέζικα μοντέλα προβολέων που κυκλοφορούν εκεί έξω ρωτώντας με αν αξίζουν, ποια η γνώμη μου, κ.τ.λ. Αποφάσισα λοιπόν να αγοράσω έναν και να σας τον παρουσιάσω μέσα από τις σελίδες του projectorjunkies ώστε όλοι σας να πάρετε τις απαντήσεις που γυρεύετε.

Θα ξεκινήσω λιγάκι αντίθετα από το καθιερωμένο. Αξίζει ο Blitzwolf ΒW-VP-13 σε αυτά τα χρήματα?Ναι αξίζει είναι η απάντηση, και αυτό απλά για να γλιτώσω τους βιαστικούς από την ανάγνωση του υπόλοιπου κειμένου.

Για όσους διαθέτετε υπομονή και θέλετε και την αιτιολόγηση, ξεκινάμε…

 

Η αγορά έγινε από το γνωστό κινεζομάγαζο banggood και ο Blitzwolf κόστισε συνολικά μαζί με μεταφορικά κάπου στα 133 ευρώ.

Εκανε περίπου 5 μέρες να μου έρθει και δεν υπήρχαν κρυφές χρεώσεις όπως έξοδα εκτελωνισμού κ.τ.λ.

Τα specs του αρκετά αισιόδοξα και αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξα το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ανάλυση native full HD (1920X1080), φωτεινότητα 6000 Lumens και contrast 3500:1 με 133 ευρώ δεν τα λες και άσχημα.

Αυτά είναι τα πλήρη χαρακτηριστικά του

 

Η συσκευασία είναι ένα απλό φθηνό στην όψη κουτί. Η πρώτη εντύπωση έχει να κάνει με το μέγεθος του. Χωράει προβολέα μέσα?Σίγουρα?

Οντως ο Blitzwolf είναι ένας πολύ μικρός και ελαφρύς προβολέας. Από ποιότητα κατασκευής δεν διεκδικεί δάφνες άλλα who cares, 133 ευρώ είπαμε για 1080p εικόνα, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας ε?

Εδώ ίσως φανεί καλύτερα το μέγεθος του δίπλα σε έναν 1080p προβολέα της BenQ

Από θύρες συναντάμε 2 HDMI 1.4 , μία USB 2.0,  ένα card slot , μία έξοδος ήχου και μία θύρα που μπορούμε με τον κατάλληλο αντάπτορα (περιλαμβάνεται στην συσκευασία) να συνδέσουμε video και s-video σήμα. Να μην ξεχάσω ότι στο πίσω μέρος συναντάμε και μία VGA θύρα.

Ο  Blitzwolf είναι ένας προβολέας τεχνολογίας LCD και φοράει ένα και μοναδικό μεγάλο πάνελ 4,3 ιντσών. Για πηγή φωτός χρησιμοποιεί ένα LED ισχύως 80 Watt με την συνολική κατανάλωση του προβολέα να ανέρχεται στα μόλις 90 Watt.

Πατώντας το on στο remote control ο προβολέας έρχεται στη ζωή σχεδόν άμεσα και η εικόνα που συναντάμε είναι η παρακάτω

Αρκετά σπαρτιάτικο μενού που έχω την εντύπωση ότι το συναντάμε στην πλειοψηφία αυτών των κινέζικων μοντέλων.

Μια γρήγορη περιήγηση στα ρυθμιστικά του για να προχωρήσουμε στο κυρίως πιάτο , στην απόδοση του.

Στα της εικόνας υπάρχουν τα εντελώς απαραίτητα ρυθμιστικά

Στα θετικά ότι μας επιτρέπει τουλάχιστον να ρυθμίσουμε την θερμοκρασία λευκού και το gamma με αυτά τα τρια βασικά RGB ρυθμιστικά καλούτσικα.

Η επόμενη καρτέλα αφορά τα του ήχου. Ο Blitzwolf διαθέτει ενσωματωμένα ηχεία των οποίων η απόδοση κρίνεται μέτρια εως κακή. Στην ανάγκη όμως μπορείς να ακούσεις, αυτό έχει σημασία σε ένα τόσο φθηνό μοντέλο.

Στην συνέχεια υπάρχει η επιλογή για αυτόματο κλείσιμο του προβολέα σε συγκεκριμένο χρονικό όριο, τώρα γιατί αυτή η ασήμαντη λειτουργία χρειάζεται δική της βασική καρτέλα ρωτήστε τους κινέζους.

Τέλος υπάρχει η καρτέλα option που εκεί συναντάμε την σημαντική επιλογή software update, και πιστέψτε με, θα σας χρειαστεί.

Να αναφέρω την πολύ ωραία λειτουργία του sharing screen που διαθέτει ο Blitzwolf και που δουλεύει άψογα. Επίσης να σημειώσω ότι δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου lag, σημαντικό. Μπορείτε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα να κάνετε share ασύρματα την οθόνη του κινητού σας και να προβάλετε ότι θέλετε, από φωτογραφίες σας μέχρι και βίντεο από youtube κ.τ.λ.

Εντυπώσεις

Ας ξεκινήσω με τις μετρήσεις ωστε να δείτε τι πραγματικά αποδίδει ο Blitzwolf με νούμερα.

Φωτεινότητα 560 Ansi lumens

Αντίθεση 1350:1

Aυτά τα νούμερα δεν είναι καθόλου άσχημα για έναν τόσο φθηνό προβολέα.

560 lumens είναι ικανά να μας δώσουν μια εικόνα 100 ιντσών χωρίς να μας λείπει το φως, και η αντίθεση 1350:1 είναι αρκετά ικανοποιητική. Μεγάλη πρόοδος από τον τελευταίο κινέζικο που είχα δοκιμάσει είναι η αλήθεια.

Χρωματικά είναι οκ, είναι υποκερεσμένος σε όλο το φάσμα του χρωματικού τριγώνου αλλά οχι σε βαθμό που να δημιουργεί πρόβλημα.

Η native υψηλή του ανάλυση και η ικανοποιητική φωτεινότητα του πολλές φορές μας δίνει εικόνα που εντυπωσιάζει κάπως, πάντα στα πλαίσια των 130 ευρώ, μην το ξεχνάμε αυτό.

Εδώ σε 80 ίντσες σε τοίχο

Εντάξει, δεν την λες και άσχημη αυτή την εικόνα, σε καμία περίπτωση, μέτρια ναι.

Τόλμησα και τον έστησα απέναντι από την κορυφαία ALR screen της Celexon στις 100 ίντσες. Εντάξει, το λες και θράσος αν αναλογιστείς ότι αυτή η οθόνη είναι αρνητικού gain (κοντά στο 0.6) και ζορίζει ακόμα και πραγματικά φωτεινούς προβολείς. Περιέργως δεν τα πήγε τόσο άσχημα όσο περίμενα. Το πουσάρισμα που δίνει αυτή η οθόνη στο contrast της εικόνας βοηθάει ακόμα και μέτριους σε φωτεινότητα προβολείς, επιβεβαιωμένο πλέον.

Ακόμα και σε σκοτεινές σκηνές θα δώσει στον θεατή την λεπτομέρεια που πρέπει ώστε να μην χάσει πληροφορία από την ταινία. Μην περιμένετε απόδοση “κανονικού” projector άλλα δεν είναι και η απογοήτευση που περίμενα είναι η αλήθεια.

Ο προβολέας διαθέτει ένα είδος μηχανικού keystone κάτι που μας επιτρέπει να τον τοποθετήσουμε υπο κλίση ωστε να προβάλουμε σε διαφορετικό ύψος την εικόνα μας χωρίς απώλειες στην ποιότητα όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την χρήση του ψηφιακού keystone που διαθέτουν οι περισσότεροι προβολείς, και δουλεύει.

Το μόνο παράπονο που σιχτίρισα τους κινέζους ήταν το δαχτυλίδι του focus στον φακό, οκ, μιλάμε ποιο κινεζιά δεν υπάρχει, θέλει υπερ-προσπάθεια να το γυρίσεις και σε όλη τη φάση φοβάσαι μην σου μείνει στο χέρι, στο τέλος όμως κάνει την δουλειά του.

Το focus του είναι οκ, έχει τα θεματάκια του στα άκρα, αλλά σε προβολή ταινίας δεν θα ενοχλήσει.

Τέλος ο θόρυβος των ανεμιστήρων του δεν έχει σχέση με κάτι αντίστοιχα κινέζικα μοντέλα που κάνουν σαν τρένα, είναι αρκετά ήσυχος. Μην παρεξηγηθώ, είναι αυξημένος σε σχέση με τους “κανονικούς” προβολείς της αγοράς, άλλα οχι σε υπερβολικά αυξημένο βαθμό. Μπορείς να κάθεσαι σχετικά κοντά στον προβολέα χωρίς να ενοχληθείς ιδιαίτερα.

Μπορείτε να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για τον Blitzwolf στο βιντεάκι που σας ετοίμασα

Σε γενικές γραμμές θα έλεγα οτι ο BW-VP13 είναι ένας τίμιος προβολέας για τα χρήματα που ζητάει και ο κάτοχος του θα πάρει μια καλή ιδέα από μεγάλη κινηματογραφική εικόνα, θα διασκεδάσει και θα δει τις ταινίες του απροβλημάτιστα. Αυτό δεν είναι και το ζητούμενο?

Αν μου έλεγαν πριν από καιρό οτι θα έγραφα τόσο καλά λόγια για τέτοιου είδους προβολέα θα τους έλεγα τρελούς…γι’αυτό ποτέ μη λες ποτέ…

Υποσημείωση, όσοι τον αποκτήσετε πρέπει κατευθείαν να κατεβάσετε και να περάσετε το αναβαθμισμένο firmware της Blitzwolf αλλιώς ο προβολέας σας δεν θα παίζει σωστά τα 60Hz.

Το firmware περνιέται εύκολα με ένα usb stick σε FAT32 και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ https://drive.google.com/file/d/1lT-xlFWeGv1p6EKBbPysD5Lo4DeTCC-N/view

Καλές προβολές!

Νίκος Τσώλας

1 Comment

  1. Ο/Η Δημήτρης ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ λέει:

    Πολύ καλή παρουσίαση και αντικειμενική θεωρώ…
    Αν σου έλεγαν αυτόν καινούργιο ή π.χ. έναν epson tw700 ή benq 1070 μεταχειρισμένο για χρήση εξοχικού τι θα επέλεγες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *