Επιχείρηση xenon project 2
28 Μαρτίου 2013
Optoma HD300X full review (This is Sparta!!!!)
3 Απριλίου 2013

Όπως είχαμε προαναγγείλει, μια “κόντρα” που ενδιέφερε πολλούς από εμάς και φαντάζομαι και πολλούς από εσάς, εκτυλίχθηκε πρόσφατα στο dedicate, ειδικό, κατά THX πιστοποιημένο και  άρτια εξοπλισμένο χώρο του projectorjunkies .

Εντάξει υπερβάλαμε λιγάκι…χώρος, τυπικό σαλόνι (θύμιζε τουλάχιστον σαλόνι κάποτε…) με λευκούς τοίχους, οθόνη 92′ γκρι και προσπάθεια masking στους πλαϊνούς τοίχους με μαύρη κουρτίνα (με το καταπληκτικό αισθητικό αποτέλεσμα… γνωστό και ως  “διαζύγιο” ή “έξωση”).

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, μιας και ο χώρος έπρεπε να ετοιμαστεί καταλλήλως ώστε να υποδεχθεί τους δυο μονομάχους. Επίσης έγιναν και οι ανάλογες προμήθειες σε βοηθητικά υλικά (κρασιά, αναψυκτικά, φαγητά, κ.τ.λ) ώστε να υπάρξει και η ανάλογη διάθεση κατά την πολύωρη ανάκριση των δυο προβολέων…

Δυο λογάκια για τους μονομάχους για να μπείτε στο κλίμα.

W7000

Το πρώτο 3D home cinema μοντέλο της γνωστής Ταϊβανέζικης εταιρίας με τον κωδικό W7000, εμφανίστηκε κάπως καθυστερημένα στη παγκόσμια αγορά και δεν θα λέγαμε ότι ταρακούνησε τα νερά, μιας και κατά πολλούς (μαζί και εμείς), δεν πρόσφερε καμία ουσιαστική αναβάθμιση-βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχο του W6000, πλην φυσικά του 3D. Παρόλο αυτά, πολλοί “παίνεψαν” την αβυσσαλέα φωτεινότητα του και το αρτιότερο 3D σε σχέση με τις υλοποιήσεις των αντίπαλων στρατοπέδων.

w1070

Σάλος! η BenQ τρελάθηκε! Αυτά είναι τα λόγια πολλών βιντεοπροβολάκηδων από τη στιγμή που η εταιρία ανακοίνωσε τη παραγωγή αυτού του μοντέλου. Dark chip 3, 3D, τεράστια φωτεινότητα, full ρυθμιστικά, υποψία lens shift, τιμή κάτω των 1000 ευρώ και όλα αυτά σε ένα πακετάκι 2,5 κιλών με σασί που σαφώς θυμίζει προβολέα Data παρουσιάσεων. Πολλοί τον αγόρασαν πριν καν τον δουν, άλλοι (μαζί και εμείς), δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι ένας τόσο “μικρός” προβολέας θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τον ανταγωνισμό και κρατούσαμε μικρό καλάθι.

Ας προχωρήσουμε στο “ζουμί” της υπόθεσης.

Πρώτος κατέφθασε στον χώρο μας ο “μεγάλος”…και στήθηκε απέναντι από την οθόνη . Με το lens shift που διαθέτει ο συγκεκριμένος προβολέας, η τοποθέτηση του είναι απλά παιχνιδάκι.

Εδώ να πούμε ότι σκοπός μας ήταν να καλιμπράρουμε και τους δύο προβολείς κοντά στην αναφορά, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε όσο το δυνατόν ασφαλέστερα συμπεράσματα. Φυσικά δεν θέλαμε να ξοδέψουμε και όλο μας τον χρόνο στο calibration, γιαυτό δεν “ψειρίσαμε”  τα προβολικά στο μέγιστο βαθμό άλλα τα φέραμε αρκετά καλά ώστε να βγούνε άρτια συμπεράσματα χωρίς να αδικήσουμε κανέναν από τους δυο.

Φυσικά ξεκινήσαμε στήνοντας τα μετρητικά μας..

Μετά από αρκετή μελέτη και έρευνα στη διεθνή αγορά καταλήξαμε στη χαρτοταινία ως καλύτερη λύση στήριξης…με αυτήν διαπιστώσαμε καλύτερες μετρήσεις κατά 0,0249% και σαν τελειομανείς που είμαστε…την υιοθετήσαμε άμεσα 🙂

…η πρώτη προσπάθεια μας βγήκε λίγο “αχταρμάς” βέβαια….άλλα δεν “μασήσαμε”..

 

Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι!Προϋποθέτει εμπειρία, και ειδικές τεχνικές γνώσεις  🙂

 

Τελικά καταλήξαμε στη παρακάτω αρμονική λύση…η οποία κατοχυρώνεται και ως επίσημη πατέντα του projectorjunkies

 

Εδώ επί το έργο..

 

Μετά από κάνα…..δίωρο..ήμασταν έτοιμοι και καλιμπραρισμένοι!!1 ώρα και 40 λεπτά για τη στήριξη των οργάνων και 20 λεπτάκια το καλιμπράρισμα 🙂 .

Εδώ να πούμε ότι ο W7000 είναι το όνειρο κάθε επίδοξου calibrator…οι ρυθμίσεις του δουλεύουν άψογα (ουδεμία σχέση με τους προγόνους του..) και μόνο το CMS του θέλει λίγη παραπάνω προσπάθεια για να ρυθμιστεί χρωματικά ο προβολέας.

Πάρτε και μερικά γραφήματα για σχολιασμό ( θάψιμο,κριτική,σύγκριση,έπαινο,ειρωνεία,συκοφαντία ή ότι άλλο θέλετε..ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει 🙂 )

Ο W7000 πριν

 

και μετά..

 

Πάνω που είχαμε τελειώσει και βλέπαμε αποσπάσματα-σκηνές από γνωστές μας ταινίες απολαμβάνοντας τα τέλεια αποτελέσματα του φανταστικότατου και καταπληκτικότατου καλιμπραρίσματος που είχαμε καταφέρει λεπτά νωρίτερα..χτυπάει το κουδούνι….

Ο μικρός ήταν εδώ, νέος, ωραίος και έτοιμος για μάχη μέχρι τελικής πτώσεως..

 

Από κοντά δείχνει πολύ πιο όμορφος…απλά του λείπει η φωτογένεια..

 

Χωρίς πολλά πολλά, πήρε κατευθείαν τη θέση του απέναντι στην οθόνη και η γνωστή πλην τίμια διαδικασία του καλιμπραρίσματος επαναλήφθηκε για ακόμη μία φορά..

 

Εδώ πάθαμε ένα μικρό πολιτισμικό σοκ.

Κατά γενική ομολογία,  ο W1070 είναι ένας από τους καλύτερους προβολείς που έχουμε δει out of the box. Είναι ο προβολέας που καθιστά το calibration μη απαραίτητο. Είναι ο προβολέας που κυριολεκτικά με ελάχιστα click στα ρυθμιστικά του έρχεται κατευθείαν και που σε κάνει να αναρωτιέσαι τι “μαγικά” έχει κάνει η BenQ όταν έφτιαχνε αυτόν τον προβολέα. Τα ρυθμιστικά του “ακούνε” καλύτερα από κάθε άλλον προβολέα που έχουμε δει μέχρι σήμερα, το δε gamma του, ιδανικό από το κουτί. Καλύτερος από τον W7000 σε αυτόν τον τομέα? Σαφώς…

Πάρτε και τα σχετικά διαγράμματα..

 

Δεν υπάρχουν πριν και μετά διαγράμματα διότι δεν πειράξαμε σχεδόν τίποτα (πλην δυο-τρια κλικ που κάναμε για την κλίμακα του γκρι). Ο προβολέας είναι έτσι out of the box και δεν σας κάνουμε πλάκα…

 

Ας κάνουμε μια ανάλυση στα νούμερα..

Μετρήσεις οθόνης

w7000

Φωτεινότητα 14,1fl (με 300 ώρες στη πλάτη του)

W1070

Φωτεινότητα 13.1fl (0 ώρες λειτουργίας)

On/off μετρημένο με το CA813 στο φακό

W7000

1036:1 χωρίς ίριδα

4984:1 με ίριδα

W1070

1380:1 (δεν διαθέτει ίριδα)

 

Εντυπώσεις

Οι προβολείς ρυθμίστηκαν με λάμπα στη θέση low, θερμοκρασία λευκού normal και σε mode cinema για τον 7000 και standard για τον 1070. Επίσης η αυτόματη ίριδα του 7000 παρέμεινε κλειστή κατά την διάρκεια των μετρήσεων. Player? Το γνωστό WD gen3.

Πρώτη αρνητική εντύπωση μας έκανε η δυσκολία κλειδώματος του σήματος HDMI στον 1070. Ενώ ο 7000 κλείδωνε παντού και πάντα (με διάφορα καλώδια ,splitter, κ.τ.λ), ο 1070 ήθελε ειδική μεταχείριση. To splitter που είχαμε επιστρατεύσει το ξεχάσαμε διότι με αυτό ο 1070 δεν κλείδωσε ποτέ. Επίσης κάθε φορά που προσπαθούσαμε να τον κλειδώσουμε ο χρόνος ήταν τουλάχιστον τριπλάσιος από τον αντίστοιχο χρόνο του 7000.

Έτσι ξεχάσαμε την απευθείας αντιπαράθεση και αρκεστήκαμε στο να δούμε πρώτα τον 7000 και μετά τον 1070.

Πρώτη διαπίστωση χαζεύοντας τον W7000, ήταν ότι με την ίριδα ενεργοποιημένη ζωγράφιζε καταπληκτικά στις σκοτεινές σκηνές χωρίς σχεδόν ποτέ να γίνεται αντιληπτή. Τεράστιο πλεονέκτημα όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια..

H ίριδα του λειτουργούσε με έναν πολύ ωραίο τρόπο. Έριχνε το φως βελτιώνοντας το μαύρο, άλλα παράλληλα πουσάριζε τα φωτεινά σημεία, έτσι στο μάτι του θεατή δεν υπήρχε το φαινόμενο του “φωτορυθμικού” που έχουμε συνηθίσει από άλλες υλοποιήσεις και το σημαντικότερο βελτίωνε κατά πολύ το contrast.

Στα φωτεινά από την άλλη, ο προβολέας έδειξε πραγματικά τα δόντια του. Ότι και να ακούγονται για τους DLP προβολείς, σε αυτές τις σκηνές δεν έχουν αντίπαλο. Ο 7000 πραγματικά ήταν πολύ εντυπωσιακός και το διαπιστώσαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι αυτό.

 

Η σειρά του 1070 ήταν γεγονός.

Πρώτη εντύπωση θετική…..δεν μπορεί αυτός ο προβολέας να είναι της κατηγορίας των 900 ευρώ, είναι αδύνατον.

Ότι ενδοιασμούς, προκαταλήψεις ή δυσπιστίες είχαμε πριν τον δούμε να παίζει…χάθηκαν σε ριπή οφθαλμού.

Ευκρίνεια?Αρκετά καλή (για την ακρίβεια ανέλπιστα καλή)

Φως?υπεραρκετό για κάθε γούστο

Μαύρα?αξιοπρεπέστατα ως ανέλπιστα καλά (κατά την προσωπική μου άποψη το καλύτερο μαύρο που έχω δει σε DLP προβολέα χωρίς ίριδα)

Ακόμη και τώρα που γράφω αυτό το άρθρο δεν μπορώ να πιστέψω ότι είδα αυτά που είδα από έναν προβολέα αυτής της κατηγορίας..

 

Η σύγκριση

Εδώ τα πράγματα έχουν ως εξής.

Οι προβολείς είναι πραγματικά πολύ κοντά σε εικόνα. Την διαφορά την κάνει η δυναμική ίριδα του 7000 που πραγματικά στις πολύ σκοτεινές σκηνές του έδινε το πάνω χέρι. Αν η ίριδα απενεργοποιηθεί οι ρόλοι αντιστρέφονται. Ο 1070 αποδίδει καλύτερα στις σκοτεινές σκηνές (μάλλον λόγω dark chip 3 και υψηλότερου on/off) από τον 7000, ενώ στα φωτεινά συνεχίζουν να κονταροχτυπιούνται.

Από ευκρίνεια οι δυο προβολείς είναι όμοιοι (οι φακοί τους είναι πολύ κοντά σε απόδοση ,αν όχι όμοιοι). Επειδή θα ήθελα να είμαι αυστηρός σε αυτό το κομμάτι μιας και αποτελεί το κύριο προσόν ενός καλού DLP, θα έλεγα ότι δεν διεκδικούν δάφνες , άλλα από την άλλη δεν μπορείς να τους προσάψεις και κάποιο σοβαρό ελάττωμα. Και οι δυο προβολείς φοράνε έναν μέτριο φακό κατά τη ταπεινή μας γνώμη, με απόδοση από μέτρια ως καλή (χωρίς κάποιο σοβαρό ελάττωμα). Αυτή η κριτική σίγουρα θίγει περισσότερο τον 7000 μιας και η τιμή του είναι τριπλάσια από αυτή του 1070.

Στα φωτεινά πλάνα ο 7000 ζωγράφισε καλύτερα από τον 1070. Το πόσο καλύτερα εξαρτάτε από τα μάτια του θεατή. Πιο φωτεινός (περιέργως μιας και μετρήσαμε σχεδόν την ίδια φωτεινότητα), και πιο τρισδιάστατος. Θα τολμούσαμε να πούμε ότι η εικόνα του είναι πιο “δυνατή” από του 1070 χωρίς να μπορούμε να το αναλύσουμε με ακρίβεια. Απλά έτσι μας φάνηκε. Μην φανταστείτε τεράστιες διαφορές, είπαμε….οι προβολείς είναι πολύ κοντά…

Ας περάσουμε στα screenshots. Εδώ να ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμη φορά, ότι τα screenshots δεν μπορούν να αποτυπώσουν την εικόνα που βλέπουν τα μάτια μας και φυσικά δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα από αυτά.

Επάνω ο 7000, κάτω ο 1070

Δυστυχώς λίγα screenshots “μας έκατσαν” στο ίδιο καρέ. Επίσης κάνα δυο φωτογραφίες μας βγήκαν λιγάκι “κουνιστές” στον 1070 και τον αδικούν…(για τους λόγους ανατρέξτε στο τέλος του άρθρου….. 🙂 )

 

Συμπέρασμα

Κατά τη γνώμη μας, ο W7000 εξακολουθεί και αποτελεί τη ναυαρχίδα της BenQ. Η ευκολία τοποθέτησης, η δυναμική του ίριδα και το ελαφρώς περισσότερο φως αποτελούν πλεονεκτήματα σε σχέση με τον 1070. Από την άλλη για τον 1070 τι να πούμε?Ότι ζηλέψαμε την ώρα που έφευγε από τον χώρο μας είναι αρκετό? Ένας προβολέας που τον αγοράζεις με κλειστά μάτια. Απίθανο value for money. Η εικόνα του σε όλους τους τομείς είναι απλά εξαιρετική. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, αν ο 1070 πωλείται στα 900 ευρώ, ο 7000 δεν θα έπρεπε να ξεπερνάει τα 1200 (και ο epson 9100 στα 700….εντάξει…κακιούλα). Αυτή είναι η προσωπική μας άποψη μετά από αυτό το συγκριτικό. Σχεδόν όλοι συμφωνήσαμε ότι ο 1070 δεν έπαιξε καλύτερα από τον 7000, άλλα στο τέλος όλοι αυτόν είχαμε στον μυαλό μας και όλοι για αυτόν μιλούσαμε…

Σας είχαμε υποσχεθεί και ένα W7000 vs W1070 vs ?

Ας μην σας κρατάμε άλλο σε αγωνία…

 

Μην μας ρωτήσετε για τα αποτελέσματα του συγκριτικού αυτού. Είχαμε για πολύ πολύ μικρό διάστημα τη πίτσα στην κατοχή μας….(όποιος δεν έχει φάει τη πίτσα του Γιάννη απλά δεν μπορεί να καταλάβει για το τι γαστρονομικό contrast μιλάμε…)

Για να προλάβουμε την απορία σας….ναι μπορούμε να καλιμπράρουμε και πάνω σε πίτσα (αν και το φόρτε μας είναι λαδί-μπεζ-κίτρινοι τοίχοι)…όλα είναι δυνατά από τη στιγμή που υπάρχει αγάπη για το αντικείμενο, όρεξη, πάθος και διάθεση για ανταλλαγή γνώσεων (για τα πρακτικά η πίτσα μετρήθηκε στους 5100 βαθμούς κέλβιν…όχι και τόσο άσχημα 🙂 ).

 

Με την ευκαιρία να πω δυο λογάκια για τη χθεσινή συνάντηση-συγκριτικό.

Χάρηκα πολύ που καταφέραμε και μαζευτήκαμε στον ίδιο χώρο άνθρωποι που αγαπάμε τη βιντεοπροβολή και μοιραστήκαμε για μερικές ώρες το πάθος και τη τρέλα μας . Άνθρωποι ντόμπροι, με γνώσεις και με αγνές προθέσεις. Το “σπίτι” του projectorjunkies είναι και θα είναι πάντα ανοιχτό για εσάς φίλοι μου και ένα θερμό ευχαριστώ για τη τιμή που μας κάνατε να συνυπάρχετε μαζί μας στον ίδιο χώρο.

Επίσης ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Γιάννη και τον Λάκη για την διάθεση των προβολικών τους σε αυτό το συγκριτικό, με μοναδική ένσταση ότι δεν τους ξέχασαν φεύγοντας… 🙂

Φυσικά τηρήσαμε το προσύμφωνο αμοιβής που είχαμε υπογράψει μαζί τους (εμείς δεν αθετούμε τις προ-συμφωνίες όπως διαδίδεται.. 🙂 ). Το αποτέλεσμα το διαβάσατε ήδη στο συγκριτικό…ο Γιάννης (W7000) έδωσε ελαφρώς περισσότερα…..μην φανταστείτε πολλά…ένα 10ευρω παραπάνω, τσιφούτη.. (είμαστε και “ελαφρώς” φιλάργυροι εκτός από όλα τα άλλα…πως να το κάνουμε… 🙂 ).

Καλές προβολές φίλοι μου….

 

 

Μια δεύτερη άποψη από τον Παναγιώτη Βογιατζάκη…

Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νίκο για τη φιλοξενία στο χώρο του, που αποτελεί και το «στρατηγείο» του projectorjunkies. Να ευχαριστήσω επίσης όλα τα παιδιά που διέθεσαν τους προβολείς τους για να γίνει η σύγκριση. Μοιραζόμαστε όλοι μας απλά το ίδιο χόμπι, τον έρωτα για την μεγάλη εικόνα και τις συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει.

Η σύγκριση που έγινε είχε μεγάλο ενδιαφέρον, μια και ο BenQ 1070 αποτελεί ένα από τα best sellers της εποχής μας. Η ποιότητα της εικόνας που προσφέρει για τα χρήματα που ζητάει, τον καθιστούν αυτομάτως ένα κορυφαίο vfm και αυτό το επίπεδο εικόνας αποτελούσε απλώς όνειρο θερινής νυκτός μέχρι λίγα χρόνια πριν, ακόμα και για τους λεγόμενους high end προβολείς.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια αντικειμενικά στοιχεία που αφορούν την εικόνα της βιντεοπροβολής, και τα οποία αποτυπώνονται μέσα από τα νούμερα των μετρήσεων, τα οποία είναι σχεδόν αδύνατον να αντιστραφούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, και τα οποία μπορούν να καθορίσουν αυτομάτως τον νικητή μίας σύγκρισης, ειδικά όταν τα υπόλοιπα κρίσιμα στοιχεία της εικόνας βρίσκονται σχεδόν σε ισοπαλία. Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι το λεγόμενο on-off contrast. Από τη στιγμή λοιπόν που είχαμε σε σύγκριση δύο μονότσιπους DLP προβολείς, με περίπου του ίδιου επιπέδου φακούς, περίπου το ίδιο ANSI contrast, οι οποίοι ήρθαν πολύ κοντά στην αναφορά τόσο στο RGB όσο και στην χρωματική απόδοση, ήταν πλήρως αναμενόμενο για μένα ο μικρός 1070 να χάσει στην overall απόδοση της εικόνας, μια και δεν είχε αυτόματη ίριδα για να αντιπαρατεθεί στα ίσια με το μεγαλύτερο αδελφό του, τον BenQ 7000.

Πριν ακόμα ξεκινήσει η σύγκριση ανάμεσα στους δύο προβολείς, και έχοντας δει πως έπαιζε ο BenQ 7000 με τη χρήση της δυναμικής ίριδας, είχα συνειδητοποιήσει ότι ο μικρός 1070 ήταν «χαμένος» από χέρι που λέμε. Πολύ απλά ένα μετρήσιμο on-off contrast της τάξης του 1.300:1, δεν έχει απολύτως καμία ελπίδα να αντιπαρατεθεί σε ένα on-off contrast της τάξης του 5.000:1, όταν όλοι οι υπόλοιποι κρίσιμοι παράγοντες της εικόνας βρίσκονται σε σχεδόν απόλυτη ισοπαλία (αποδιδόμενη φωτεινότητα στο ίδιο κάδρο, ANSI contrast, επίπεδο ποιότητας φακού, RGB και χρωματική απόδοση).

Μετά λοιπόν τη θέαση των δύο προβολέων, τα συμπεράσματά μου ήταν απολύτως τα αναμενόμενα. Ο BenQ 7000 νικούσε παντού τον μικρό 1070, σε όλα τα αποσπάσματα ταινιών που είδαμε, με περισσότερο τρισδιάστατη και κοντραστάτη εικόνα, με περισσότερο punch. Ανάλογα με το πλάνο και τη φωτεινότητά του, η διαφορά υπέρ του 7000 μεγάλωνε ή μίκραινε αντίστοιχα, αλλά ήταν πάντα εκεί, παρούσα, υπέρ του μεγαλύτερου BenQ. Κατά την ταπεινή μου άποψη, ήταν πολύ θετικό ότι ήμασταν αρκετά άτομα παρόντες, γιατί έτσι δίνεται η ευκαιρία να εκφράσει ο καθένας την δική του άποψη, και μέσω της σύνθεσης, να εξαχθούν καλύτερα και πιο ασφαλή συμπεράσματα. Κανένας λοιπόν από τους παρευρισκόμενους, δεν εξέφρασε την άποψη ότι ο μικρός 1070 έπαιξε καλύτερα. Στα μάτια όμως μερικών εξ αυτών, οι διαφορές ανάμεσα στις δύο εικόνες ήταν πολύ μικρές, έως και αμελητέες. Στα δικά μου μάτια πάντως, ο 7000 κέρδιζε καθαρά, όχι με τεράστιες μεν διαφορές, αλλά εμφανείς, αποκλειστικά λόγω του τετραπλάσιου on-off contrast που του έδινε η δυναμική του ίριδα.

Εάν βεβαίως ο 7000 δεν διέθετε τη δυναμική ίριδα, θα τα είχε βρει «εντελώς μπαστούνια» με τον μικρότερο αδερφό του, ο οποίος απέδιδε από default στη θέση standard μακράν καλύτερα ρυθμισμένο RGB και αρκετά καλύτερη χρωματική απόδοση. Εάν συνυπολογίσουμε και το ότι τον ξεπερνούσε ελαφρά και σε on-off contrast, με 1.380:1 έναντι 1.036:1 (χωρίς ίριδα ο 7000), καταλαβαίνουμε σε τι δύσκολη θέση θα βρισκόταν ο μεγαλύτερος BenQ!

 

Και κάτι εκτός συγκριτικού

Να αναφερθώ στο απίστευτο νούμερο on-off contrast που μας έδωσε ο Epson 3200 με ενεργοποιημένη τη δυναμική του ίριδα, νούμερο βέβαια που δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να αποτυπωθεί στη θέαση των ταινιών, μιας και η ίριδα του είναι εξαιρετικά αργή. Το νούμερο έφτασε περίπου το 160.000:1 (!!!), και ήταν η πρώτη φορά που χρειάστηκε να πλησιάσω τόσο πολύ κοντά στον φακό του προβολέα το CA813 πάνω στο τρίποδο για να καταφέρω να πάρω μέτρηση του μαύρου!

(Ο epson παρευρέθη στο συγκριτικό ως guess star απλά για πάρουμε μια τρίτη εικόνα και να κάνουμε μια μίνι σύγκριση μεταξύ LCD και DLP…για να μην κάνουμε καν αναφορά…φαντάζεστε τα αποτελέσματα… 🙂 )

4 Comments

  1. Ο/Η Γιωργος λέει:

    Σουπερ παιδια μολις τωρα το διαβασα!!!
    Περιμενω κ τις “δικες” μου φωτο απο τον 300Χ

  2. Ο/Η Δημητρης Α λέει:

    πολυ ενδιαφερον παιδια.Ωραια προσπαθεια.

  3. Ο/Η Γιάννης Χατζηγεωργίου λέει:

    Ευχαριστούμε Γιώργο και Δημήτρη!!

    Όντως ήταν μια ενδιαφέρουσα κόντρα. Δυστυχώς, λόγω χρόνου δεν μπορέσαμε να κάνουμε όλα αυτά που θέλαμε, αλλά, γενικά είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια.

  4. Ο/Η Nίκος Τσώλας λέει:

    O epson στάθηκε πολύ καλά θα έλεγα!Και επειδή είμαι και κρυφοLCDάκιας θα πω ότι στάθηκε ανέλπιστα καλά…παρόλη τη μεγάλη διαφορά φωτεινότητας που είχε από τους φάρους BenQ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *