Διόρθωση χρωματικής ανομοιομορφίας και αύξηση contrast σε LCD part II
1 Ιουνίου 2013
Το νέο μας παιχνίδι!!!
5 Ιουνίου 2013

Μαζί με τον Γιάννη Χατζηγεωργίου βρεθήκαμε στον φιλόξενο και ζεστό χώρο του Θοδωρή στο Ψυχικό. Στον τελευταίο επάνω όροφο του κτιρίου ο Θοδωρής έχει στήσει έναν πολύ όμορφο χώρο, από τον οποίο ουσιαστικά μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα. Να δουλέψει στο γραφείο του, να καθίσει για καφέ στην τεράστια βεράντα, η οποία έχει καταπληκτική θέα σε ένα μεγάλο μέρος της Αθήνας ή τέλος να ανάψει τον προβολέα του και να απολαύσει τις ταινίες του μαζί με την παρέα του.

Το στοιχείο που κάνει τον χώρο να ξεχωρίζει, είναι ότι η θέαση των ταινιών με τον προβολέα μπορεί να γίνει με δύο εντελώς διαφορετικούς τρόπους. Κατά τους χειμερινούς και φθινοπωρινούς μήνες μπορεί κανείς να κάτσει στον καναπέ στον εσωτερικό χώρο ή στα μεμονωμένα καθίσματα εάν επιθυμεί να μειώσει την απόσταση από την οθόνη. Ο χώρος διαθέτει στις δύο από τις τέσσερις πλευρές του ηλεκτρικά ρολά από την ξύλινη οροφή έως το πάτωμα, τα οποία μάλιστα σφραγίζουν πολύ καλά απομονώνοντας τον εξωτερικό φωτισμό.

Τους καλοκαιρινούς και ανοιξιάτικους μήνες οι συνθήκες θέασης μπορούν να διαφοροποιηθούν πολύ. Τα ηλεκτρικά ρολά μπορούν να ανέβουν εντελώς προς τα πάνω, και τα αλουμινένια κουφώματα που σχηματίζουν ένα μεγάλο Γ μπροστά από τα ρολά να ανοίξουν, προσφέροντας άνετη θέαση της οθόνης από το μεγαλύτερο μέρος της τεράστιας βεράντας. Ο χώρος μπορεί να μετατραπεί έτσι σε ένα μίνι θερινό σινεμά! Ο Θοδωρής και η παρέα του μπορούν να απολαύσουν μια ταινία καθισμένοι γύρω από μια άνετη τραπεζαρία στη βεράντα με καταπληκτική παρέα τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό! Πολύ έξυπνη ιδέα, που σίγουρα τη ζηλεύουν πολλοί από εμάς, που διαθέτουμε απλώς το home cinema στο σαλόνι μας και είμαστε αναγκασμένοι φυσικά να βλέπουμε ταινίες το καλοκαίρι με τον χώρο σφραγισμένο από παντού και τα κλιματιστικά στο φουλ!

Το setup του Θοδωρή αποτελείται από τον προβολέα της Optoma HD20, ηλεκτρική οθόνη λευκή, 92 ιντσών σε κάδρο 16:9, ενισχυτής είναι ο Onkyo TX-SR578, πηγές εικόνας και ήχου είναι το Blu-ray player BD-SP308 επίσης της Onkyo, καθώς και το laptop της Sony VGN-FW21M, και ηχεία είναι οι μικροί κύβοι της Bose.

Από τη στιγμή που ο Θοδωρής χρησιμοποιεί τόσο το Blu-ray player της Onkyo για τα Blu-ray δισκάκια, όσο και το laptop της Sony για τις ματρόσκες για να παρακολουθεί τις ταινίες του, είναι ευνόητο ότι ο προβολέας θα έπρεπε να καλιμπραριστεί και με τις δύο αυτές πηγές. Από τη στιγμή που ο Θοδωρής μου είπε ότι το συγκεκριμένο laptop της Sony φοράει κάρτα γραφικών της ATI, συγκεκριμένα την Mobility Radeon HD 3470, ήμουν πεπεισμένος ότι θα έπρεπε να ξεκινήσουμε το καλιμπράρισμα του Optoma με πηγή το Blu-ray player της Onkyo, και μετά με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις σωσμένες σε ένα άλλο mode του προβολέα, να κάνουμε απλώς fine tuning με πηγή το laptop της Sony.

Από την εμπειρία μου μέχρι στιγμής, οι κάρτες γραφικών της ΑΤΙ από τις αρκετά παλιές μέχρι και τις σημερινές, προσφέρουν πολύ ουδέτερη εικόνα, πολύ κοντά στην εικόνα αναφοράς ενός Blu-ray player, αντίθετα εντελώς με τις κάρτες γραφικών της Nvidia που τις περισσότερες φορές δίνουν εικόνα εντελώς κουκουρούκου στα πατερνάκια αναφοράς, ειδικά στα μεσαία και φτηνότερα μοντέλα. Εννοείται βεβαίως ότι για να συμβεί αυτό, πρέπει απαραίτητα μέσα από τον Catalyst Control Center να έχουν απενεργοποιηθεί όλες αυτές οι π@π@ριές που έχει προσθέσει η ΑΤΙ, όπως είναι το Dynamic Contrast, κτλ., το οποίο είναι η απόλυτη καταστροφή της εικόνας αναφοράς. Όπως θα δείτε και στη συνέχεια από τις μετρήσεις, επιβεβαιώθηκα ακόμα μια φορά για αυτή μου την εκτίμηση. Είναι σχεδόν απίστευτο το πόσο κοντά είναι η εικόνα της ATI HD3470 με την εικόνα του Blu-ray player της Onkyo.

Ξεκινήσαμε λοιπόν με πηγή το Blu-ray player της Onkyo, επιλέξαμε στον Optoma το mode User, θερμοκρασία λευκού στη θέση θερμό, και με πρώτη επιλογή το gamma στη θέση typical, βάλαμε όλα τα βασικά ρυθμιστικά στις default ρυθμίσεις, και πήραμε μετρήσεις φωτεινότητας στις δύο θέσεις της λάμπας. Αφού ήταν ολοφάνερο ότι έπρεπε να επιλέξουμε λάμπα στο low, μια και οι μετρήσεις φωτεινότητας ήταν εξωπραγματικές για το 92άρι κάδρο, πήραμε τις πρώτες μετρήσεις. Αμέσως μετά αλλάξαμε το gamma στη θέση film και πήραμε ένα δεύτερο σετ μετρήσεων.

Οι διαφορές ήταν πολύ μικρές, έως ανεπαίσθητες με την αλλαγή αυτή στο gamma. Ελέγξαμε οπτικά και τις θέσεις νορμάλ και ψυχρό στην θερμοκρασία λευκού, αν και φυσικά δεν ήταν αναγκαίο, ο προβολέας στη θέση θερμό ήταν ήδη πολύ ψυχρός, στις άλλες δύο θέσεις το λευκό του άρχιζε να θυμίζει σημαία της Νέας Δημοκρατίας! Εδώ βλέπετε τα πρώτα δύο σετ μετρήσεων του Optoma.

Όπως βλέπετε ο Optoma είναι από πολύ χαμηλά έως πολύ ψηλά αρκετά ψυχρός, ενώ και στις δύο θέσεις του gamma (typical, film), το gamma του κόκκινου και του μπλε σημειώνουν ακραίες αντιθέσεις μεταξύ τους, το gamma του μπλε ακραία φωτεινό, ενώ το gamma του κόκκινου ακραία σκοτεινό. Στα 80 και 90% φωτεινότητα, το gamma του μπλε είναι τόσο ακραία φωτεινό, που δεν υπάρχει καν στο διάγραμμα, είναι φωτεινότερο και από το 1,5!!! Στο gamma film το gamma του μπλε μόλις που μετριέται στο διάγραμμα στο 1,5. Στο χρώμα πάλι, ο Optoma παρουσιάζει την κλασική γνωστή εικόνα των υπερκορεσμένων χρωμάτων, με το σοβαρότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο κόκκινο χρώμα, που είναι φευγάτο αρκετά.

Παρόλη αυτή την αρκετά μέτρια αρχική εικόνα, ο Optoma μετά το καλιμπράρισμά του κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε.

Τόσο το RGB του όσο και το gamma του ισορρόπησαν σε εκπληκτικό βαθμό, τόσο που δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις. Το να μετράς Delta E 0,49 (!!!) από 9,6 και 9,2 αντίστοιχα σε προβολέα των 900 ευρώ, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Ενώ και τα gamma των τριών χρωμάτων ισορρόπησαν σε απίστευτο βαθμό, αποτελώντας ουσιαστικά μια λευκή γραμμή, σε διάγραμμα καμπύλης θα ήταν αδύνατον να τα ξεχωρίσει κανείς. Στο χρώμα τώρα δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι ουσιαστικό μια και απουσιάζει το CMS από τα ρυθμιστικά του Optoma, λίγο παίξιμο μόνο με το color και το tint.

Στις υπόλοιπες παραμέτρους, ο Optoma μετρήθηκε καλιμπραρισμένος στο 1.109:1 on/off contrast, ενώ μετά από παράκληση του Θοδωρή το ξαναμετρήσαμε με ένα περιοδικό τοποθετημένο μπροστά από τις μπροστινές γρίλιες εξαερισμού του Optoma, από τις οποίες διαρρέει όντως αρκετό φως προς την οθόνη. Ανέβηκε ελαφρά στο 1.190:1.

Η ομοιομορφία φωτεινότητας μετρήθηκε σε εννέα σημεία με το CA813 και έδωσε τις εξής μετρήσεις:
Αριστερά επάνω: 149 lux
Αριστερά κέντρο: 163 lux
Αριστερά κάτω: 150 lux
Κέντρο επάνω: 227 lux
Κέντρο κέντρο: 222 lux
Κέντρο κάτω: 182 lux
Δεξιά επάνω: 229 lux
Δεξιά κέντρο: 230 lux
Δεξιά κάτω: 205 lux

Μετρήσεις φωτεινότητας στο κέντρο της οθόνης, mode user, pre calibration:
Λάμπα στο low: 335 lux
Λάμπα στο high: 428 lux

Αφού τελειώσαμε με το Onkyo, είπαμε να ασχοληθούμε και με το laptop του Θοδωρή, αλλά εκεί τα πράγματα σκούρυναν πολύ. Αντιγράψαμε λοιπόν τις ρυθμίσεις του καλιμπραρισμένου mode user στο mode Photograph του Optoma, για να του αφήσουμε ανεπηρέαστα όλα τα υπόλοιπα modes. Όντως η ATI HD3470 μας επιβεβαίωσε δίνοντάς μας εικόνα σχεδόν ταυτόσημη με του Onkyo, το Delta E ανέβηκε μόλις από το 0,49 στο 1 (!!!), χωρίς να πειράξουμε απολύτως τίποτε στις ρυθμίσεις!  Από κει και πέρα όμως το χάος.

Χρειάζεται πολλή δουλειά στο laptop του Θοδωρή για να σεταριστεί σωστά, πιθανότατα με τον Media Player Classic, για να παίζει σωστά τις ματρόσκες 1080p. Σχεδόν όλες οι παράμετροι ήταν λάθος ρυθμισμένες, ακόμα και η ανάλυση, μια και το laptop έδινε αρχικά 1600×900 στον Optoma. Αντιμετωπίσαμε από μέτρια έως σοβαρά προβλήματα κίνησης, με χαμένα καρέ, και ενώ παρόλο που το laptop δεν ξεπερνούσε το 50% σε cpu usage, έδειχνε να αγκομαχά στην αναπαραγωγή υλικού 1080p. Η παλιά και βαρυφορτωμένη εγκατάσταση των Vista δεν φαινόταν να βοηθάει και πολύ την κατάσταση.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να παραδεχτώ ότι είμαι «φανατικός εχθρός» της ματρόσκας, δεν τις συμπάθησα ποτέ, ενώ θεωρώ την αναπαραγωγή τους σε δικό μου setup περίπου ως ιεροσυλία! Βλέπω αποκλειστικά εντελώς ασυμπίεστα Blu-ray με το Powerdvd και το TMT, τα οποία έχω κάνει remux προσθέτοντάς τους ελληνικούς υπότιτλους, ενώ θεωρώ σχεδόν εξωπραγματικό τον βαθμό εξειδίκευσης που πρέπει να έχει κανείς, αλλά και τους πειραματισμούς που πρέπει να κάνει για να σετάρει ένα HTPC ώστε να παίζει σωστά τις ματρόσκες 1080p. Και παρόλα αυτά, να έχει και κάθε φορά την αμφιβολία για τις πιθανές π@π@ριές που μπορεί να έχει κάνει ο εκάστοτε encoder!

Δεν θα παραλείψω φυσικά να αναφερθώ στην άψογη φιλοξενία του Θοδωρή, που τάισε εμένα και τον Γιάννη πλουσιοπάροχα με διάφορους μεζέδες, ενώ μας σέρβιρε και διπλή μερίδα από πολύ νόστιμο παγωτό!
Ενώ θα πρέπει να συμπληρώσω ότι η απουσία του Νίκου Τσώλα έγινε πολύ έντονα αισθητή. Χαχαχά, λέτε να έχασε τον δρόμο για το σπίτι του Θοδωρή, μια και είχε ως μοναδική βοήθεια το ταλαίπωρο i-Phone του;!…

Και η άποψη του Γιάννη Χατζηγεωργίου

Να συμπληρώσω δυο πραγματάκια στα πολύ ωραία που έγραψε ο Παναγιώτης…

Η βιντεοπροβολή είναι καψούρα. Είναι το σαράκι που σε τρώει να δοκιμάσεις. Είναι η αίσθηση που σου προσφέρει η μεγάλη κινηματογραφική εικόνα. Τις υπόλοιπες 997 χάρες της, αφήνω να τις συμπληρώσει ο καθένας…
Έτσι και ο Θόδωρος. Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής, χωρίς τεράστια bat caves στη διάθεσή του, χωρίς ιδανικές αποστάσεις και σετ απ για όσκαρ, όμως, με πολλή όρεξη, κέφι και λαχτάρα να κάτσει να απολαύσει στον χώρο του την εικόνα των 90 ιντσών από ένα entry level προβολέα όπως ο Optoma HD 20.

Οι ψευτογκουρού, χρυσομάτηδες  και γενικώς λαρτζ τύποι που με τα 800-1000 ευρώ αγοράζουν τους πλατινένιους μεντεσέδες της βάσης του σούπερ ντούπερ μηχανήματός τους παρακαλούνται να σταματήσουν την ανάγνωση ή να προμηθευτούν τα γνωστά lexotanil, ladose, xidi Top κ.λ.π. για να μην χαλιούνται ιδιαιτέρως.

Και είναι αλήθεια ότι το έχει το μικρόβιο ο Θόδωρος, διότι άνθρωπος που βάζει προσωπική εργασία ώστε να χτίσει κάτι το οποίο τον ευχαριστεί δεν μπορεί παρά να διαθέτει μεράκι. Είναι σίγουρο, επίσης, ότι ο 20άρης θα του χαρίσει πολλές και όμορφες στιγμές κινηματογραφικής ευχαρίστησης με την κλασσική ντιελπάδικη εικόνα του. Όχι, δεν είναι αναφοράς, όχι, δεν είναι ο καλύτερος βιντεοπροβολέας του κόσμου, ωστόσο είναι ό,τι πρέπει για να αρχίσει κάποιος να ‘μυείται’ στο χώρο. Δεν θα μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες μιας και ο Παναγιώτης κάλυψε σχεδόν τα πάντα με αναφορές και γραφήματα. Το μόνο που θα πω είναι τούτο:

Τη σήμερον, η βιντεοπροβολή είναι και εύκολη και οικονομικά προσιτή. Κάνει πολύ κόσμο να αναρωτιέται ‘μήπως ήρθε η ώρα και για μένα’? Σ’ αυτό έχουν βοηθήσει και οι εταιρείες οι οποίες αντιλαμβανόμενες τη δύσκολη συγκυρία έχουν ρίξει τις τιμές τους, κρατώντας ωστόσο την ποιότητα σε αρκετά καλά επίπεδα. Δόξα τω θεώ, το software κάνει κάθε χρόνο άλματα και θαύματα!! Ακόμη και entry level μηχανήματα είναι προσεγμένα διότι με την έλευση των τηλεοράσεων υψηλής ανάλυσης, το ποιοτικό κριτήριο του κόσμου ωρίμασε και οι απαιτήσεις μεγάλωσαν. Έτσι, το value for money δεν πάει να πει πως βλέπω ό,τι να ‘ναι στις πολλές ίντσες. Είπαμε, δεν θα ασχοληθούμε με άμπαλους χρυσομάτηδες οι οποίοι τα σκάνε όπου να ‘ναι και όπως να ‘ναι. Εντάξει παιδιά, η κυρά Αυθυποβολή σας έχει ανακηρύξει μεγάλους χορηγούς εδώ και χρόνια, μην χολοσκάτε…δεν κινδυνεύει το μετάλλιό σας!!

Αρχίζοντας από έναν entry level προβολέα, ο νέος στον χώρο μπαίνει πιο ομαλά στην βιντεοπροβολή. Αρχίζει και μαθαίνει πράγματα στην εικόνα χωρίς να έχει σκάσει μια περιουσία. Με τον καιρό κατασταλάζει στο τι του αρέσει περισσότερο, τι τον ενοχλεί, τι θα ήθελε στην επόμενη αγορά του, πως εκτιμά τις διαφορές σε σχέση με τα χρήματα που καλείται να δαπανήσει.

Με λίγα λόγια, καταλαβαίνει αν χρειάζεται αναβάθμιση ή το νέο μηχανάκι είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες και μεγαλοστομίες του marketing. Με ακόμη λιγότερα λόγια γίνεται συνειδητός καταναλωτής ο οποίος ξέρει τι αγοράζει, πότε και γιατί. Είναι το είδος του καταναλωτή που μισούν τα μάρκετινγκ και οι αντιπρόσωποι/πωλητές. Δεν πειράζει…έχει ο Θεός για όλους.

Αυτή, ακριβώς, είναι η προσπάθεια που θέσαμε σαν γνώμονα όταν ξεκινήσαμε το μπλογκ. Όσο περισσότεροι συνειδητοί καταναλωτές τόσο το καλύτερο!! Συνείδηση η οποία αποκτάται μέσω της γνώσης, τριβής, της μάθησης. Στο σημείο δε αυτό, καλό είναι να γίνει μια επισήμανση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο μια και καλή…

Όχι, δεν είμαστε γκουρού! Ούτε τα golden eyes της βιντεοπροβολής. Οι μόνοι που μπορούν να αποκαλούνται έτσι είναι 10-20 άτομα στον κόσμο όπως ο Charles Poynton, ο Joe Kane, ο Larry Webber, ο Tom Huffman κ.λ.π. Άνθρωποι με γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, επιστήμονες του χώρου οι οποίοι βρίσκονται κυριολεκτικά σε ένα δικό τους επίπεδο. Εμείς είμαστε, απλά, χομπίστες. Εραστές της εικόνας και δη της μεγάλης. Ψαχνόμαστε, αναζητούμε, ερευνούμε, τεστάρουμε και συνεχώς μαθαίνουμε! Κάθε μέρα μαθαίνουμε και νέα πράγματα πάνω στην εικόνα και στο χόμπυ μας. Από ποιους μαθαίνουμε? Από τους παραπάνω κυρίους!! Επομένως, όποιος από τους ημεδαπούς ή αλλοδαπούς ψευδογκουρού θέλει, ας ρίξει τα ζάρια του και ας έρθει να τους αμφισβητήσει!

Ασφαλώς και κάνουμε λάθη, δεν μας έχει κάνει κάνα πληρεξούσιο ο Πάπας να υπογράφουμε αντ’ αυτού. Λάθη δεν κάνουν μόνο οι πεθαμένοι. Εμείς θα συνεχίσουμε να ψαχνόμαστε, να ευστοχούμε, να αστοχούμε, να διορθωνόμαστε, να μαθαίνουμε αφήνοντας τις τιάρες και τους θρόνους σε αυτούς που κατέχουν την πάσα αλήθεια στη βιντεοπροβολή!! Δεν είχαμε, δεν έχουμε ούτε και θα έχουμε ποτέ σχέση με αυτούς τους ανθρώπους. Τους αφήνουμε, λοιπόν, στην ανώτερη νιρβάνα τους και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας…

Είναι αλήθεια ότι πλάτιασα και ζητώ συγγνώμη!!

Να ευχαριστήσω και ‘γω με τη σειρά μου τον Θόδωρο για την άψογη φιλοξενία και να του ευχηθώ πολλές και ευχάριστες ώρες ψυχαγωγίας στον αγαπημένο του χώρο!!

Υγιαίνετε.

3 Comments

 1. Ο/Η Nίκος Τσώλας λέει:

  Μάλιστα…απέκτησε ο κύριος Βογιατζάκης android smartphone έπειτα από μια 10ετία συμβίωσης με Nokia (αυτό με την πράσινη οθόνη και με τον ήχο ξυπνητηριού CASIO ρολογιού) και μας την “λέει” για τον iphone μας….αχ προδότες android-άκηδες (για τον κύριο Χατζηγεωργίου τι να πω….μόνο το ότι ακόμη διαθέτει κινητό που η εταιρία δεν υφίσταται πλέον…Ericsson…και δεν μιλάω για Sony-Ericsson…είναι αρκετό 🙂 ) .
  Πέρα της πλάκας λυπάμαι που δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στο review λόγω “ανωτέρας βίας” άλλα πληροφορήθηκα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Θοδωρή ότι περάσατε καταπληκτικά…(χωρίς εμένα….σημειώνεται αυτό.. 🙂 ).
  Επίσης να πω ότι κάνατε καταπληκτική δουλειά παιδιά…όντως τα διαγράμματα είναι εντυπωσιακά..και κάτι τελευταίο που δεν επισημάνθηκε εντόνως…τι φωτεινό κανόνι είναι ο HD20??
  Τέλος να πω ότι ο Παναγιώτης εντυπωσιάστηκε πολύ από τον χώρο του Θοδωρή…τόσο που έχει χάσει τον ύπνο του… 🙂 . Δεν το βρίσκω καθόλου απίθανο να αρχίσει να γκρεμίζει το σαλόνι του για να το κάνει… πιο “θερινό”…Βογιατζάκης είναι αυτός…

 2. Ο/Η Θεόδωρος λέει:

  Καθώς διανύουμε δύσκολους καιρούς, όλοι αναζητούμε κάποιες ευκαιρίες να “ξεφεύγουμε” που και που. Πραγματικά δεν περίμενα ότ, η πρόσκληση που έκανα προς τα παιδιά του projectorjunkies, θα οδηγούσε σε ένα τόσο ευχάριστο απόγευμα στο τέλος μιας κουραστικής εβδομάδας. Δεν είχα τον τρόπο ή τη γνώση να είμαι σίγουρος – μέχρι τώρα – για έναν αριθμό από επιλογές που είχα κάνει στο θέμα του πρώτου μου home theatre. Άρα η ανακούφιση ήταν μεγάλη όταν δέχθηκα τις επιδοκιμασίες των παιδιών για το setup που είδαν στο σπίτι. Ειδικά έμεινα εντυπωσιασμένος από τον επαγγελματισμό αλλά ιδιαίτερα από την αυθεντική αγάπη με την οποία περιβάλλουν το χόμπυ τους. Είναι γεγονός ότι περίμενα ότι υπήρξαν λάθη σε διάφορους τομείς, από τη δική μου έλλειψη γνώσης στα πράγματα. Όμως αυτό αντισταθμίστηκε από το ότι, μια επένδυση που δεν είχε πάντα τις καλύτερες πιθανότητες να είναι λειτουργική ή επιτυχημένη, πραγματικά αναδείχθηκε μετά από την “ιατρική” παρέμβαση των Γιάννη και Παναγιώτη. Κρίμα που δεν τα κατάφερε ο Νίκος να είναι μαζί μας εκείνο το βράδυ. Ασφαλώς τα αναγκαία καύσιμα (μπύρα και φαγητό) απλά συμπλήρωσαν την ακούραστη φλόγα των παιδιών να με βοηθήσουν. Κάτι που το έκαναν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, και τους ευχαριστώ θερμά γι΄αυτό.Παραμένω πάντα στη διάθεσή τους, όπως ελπίζω να είναι και εκείνοι μαζί μου για μια σωστή συντήρηση των πραγμάτων, και γιατί όχι – αν το επιτρέψει ο καιρός – και μια μελλοντική αναβάθμιση στο μέλλον. Μέχρι τότε, είναι λίγο να πω ότι, η σεμνότητα και το ήθος που εκπέμπει η παρέα των ανθρώπων (και τολμώ να πω πλέον και φίλων) του projectorjunkies, είναι μοναδική και ανεκτίμητη.

 3. Ο/Η Γιάννης Χατζηγεωργίου λέει:

  Θόδωρε, η ευχαρίστηση είναι πραγματικά διπλή για μας!! Τα μηχανάκια έρχονται και παρέρχονται. Μας ψυχαγωγούν, μας ηρεμούν, μας ευχαριστούν. Στην δική σου, όμως, περίπτωση, καθώς και μερικών φίλων ακόμα αποτέλεσαν απλά το τυχαίο μέσο για μια θαυμάσια γνωριμία!! Στην τελική, οι ανθρώπινες σχέσεις, ο αλληλοσεβασμός και η εκτίμηση είναι αυτά που μένουν πέρα από τα μηχανήματα και τις ρυθμίσεις τους.

  Να είσαι πάντα καλά και ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *